همانطور که در جریان هستید، در ۲ روز گذشته نسخه 16.04 توزیع اوبونتو با اسم رمز Xenial Xerus منتشر شده که با هم مروری بر نسخه کوبونتو با میزکار kde خواهیم داشت
در نسخه lts پیشین (14.04) کوبونتو خلاف نسخه های پر از باگ برای اولین بار به بلوغ خود رسیده و من شخصا تا مدت ها بصورت سیستم عامل پیش فرض خود استفاده نموده ام.
بر خلاف یونیتی، نسخه kde این توزیع طرفدار کمتری داشته اما از نظر من نسخه های lts انتخاب خیلی خوبی برای میزکار kde هستند زیرا علاوه بر بروز بودن میزکار، پایداری هم بخوبی کار شده که پایداری ذکر شده در توزیع هایی همچون اوپن سوزه، فدورا کمتر احساس میشود.
برای شروع iso سیستم عامل را از طریق گراب سیستم بوت نمودم (اموزش در پست های پیشین قرار داده شده):
مانند نسخه قبل که میتوانستیم بدون ورود به میزکار اقدام به نصب سیستم عامل کنیم، حال دیگر خبری از این امکان نمیباشد.
میزکار نصب شده در توزیع تقریبا بصورت خام بوده اما پس از اولین بوت مشکلی در شناسایی کارت شبکه یا سایر سخت افزار ها نداشتم و به راحتی سیستم اماده به کار قرار گرفت.
همانطور که در تصویر مشخص میباشد میزکار kde نسخه 5.5.5 انتخاب شده و با وجود نسخه 5.21 انتشار شده نمیتوان به قدیمی بودن آن ایرادی گرفت.
مرورگر پیشفرض firefox بوده و سایر نرم افزار ها نیز، نرم افزار های پیش فرض kde مورد استفاده قرار گرفته:
نرم افزار پخش ویدیو نیز نسخه 15.12.3 dragon player:
منوی زیبای همیشگی kde با ایکون breeze:
قابلیت جدیدی که برای اولین بار من در این توزیع برخورد کردم قابلیت افزودن widget بوده که دستخوش تغییرات خوبی قرار گرفت:
و در آخر قرار گرفتن بصورت پیش فرض نرم افزار پر کاربرد kde connect:
و نرم افزار software center که دستخوش تغییرات شده که حداقل در نسخه دیسک زنده چندان جذاب به نمایش داده نشده بود:
مدت زمانی که بصورت لایو این توزیع را تست نمودم مشکلی از ناپایداری مشاهده نکردم، در هنگام سویچ دسکتاپ در دو مانیتور کمی اختلال طبق معمول داشتم و سیستم در آپتایم 1 روز و نیم و استفاده روزانه کاملا پایداری خود را حفظ نموده و هیچ گونه لگ در کار مشاهده نشد.
برای دوست داران میزکار kde این نسخه از توزیع اوبونتو با طراحی چشم نواز پلاسما 5 پیشنهاد میشود و در آینده احتمالا من نیز از آرچ برای مدتی به این توزیع دوست داشتنی سویچ خواهم نمود.
موفق باشید.
آوریل 23, 2016 — 9:26 ب.ظ
من منتظر نسخه جدید لینوکس مینت هستم 😀
راستی گزینه اجبار به ورود ایمیل هم بردار لطفا